om denne oppskriften
Den perfekte kombinasjonen av auberginer, tomater og pinjekjerner for en velsmakende sommerdag.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Spansk olivenolje
2 ss ketchup
Salt fra Camargue
2 laurbærblader
Pepper
På markedet
4 auberginer
8 modne tomater
1-2 klyper rørsukker
3 gule eller røde løk
2-3 fedd hvitløk
100 g pinjekjerner
10 kvister fersk timian
1 kvist rosmarin
Tilberedning
Forvarm ovnen til 205 °C.
Del auberginene i to på langs, legg dem på et stekebrett, rill fruktkjøttet med en kniv, drypp over olivenolje, dryss over salt og stek i 30-35 minutter.
Skrell og finhakk løken. Skrell, fjern kimen og knus hvitløken. Legg tomatene i en kjele med kokende vann i 30 sekunder. Ta dem ut, fjern skallet og frøene, og hakk dem.
Stek løken i 2 ss olivenolje i en kjele sammen med hvitløk, tomater, ketchup, urter, sukker, salt og pepper. Kok i 10 minutter på høy varme slik at tomatene fester seg litt, rør med en tresleiv, senk varmen og la det småkoke i 30 minutter.
Smak til med krydder og la det avkjøles.
Tørrrist pinjekjernene i en varm non-stick stekepanne.
Topp auberginehalvdelene med tomatkompotten og dryss over pinjekjernene. Avslutt med litt olivenolje og server varm eller kald.