Frankrike

Gravlax med timur-krydderblanding

  • Sitronaktig, syrlig og urteaktig
  • Gravlaksblandingen er et must til fiskerettene dine
  • En tradisjonell kulinarisk spesialitet fra det nordiske kjøkkenet
kr 119,00
Item code:
TE9

Gravlax med timur, den typiske nordiske blandingen

Sitronaktig, syrlig og urteaktig - gravlaksblandingen er et must til fiskerettene dine. Gravlaks er en tradisjonell kulinarisk spesialitet fra det nordiske kjøkkenet, og det har aldri vært enklere å tilberede laks enn med Terre Exotiques gravlaksblanding. Piff opp marinader og fiskeretter med denne friske, smakfulle blandingen.

Gravlaks av laks 

Grillet torsk: Mariner torskefiletene i 2 ss gravlaksblanding i noen timer før grilling; 

Brunsjsmørbrød: smør kremost på ristet brød, legg på røkt laks og dryss en eller to klyper gravlaksblanding på toppen 

Court-bouillon: Bruk gravlaks-blandingen i court-bouillon og tilsett 1 spiseskje 

Aperitiffsaus: dryss 2 teskjeer gravlaks i fromage frais eller gresk yoghurt 

Lamme-navarin på gravlaks-vis: gni lammestykkene med gravlaksblandingen og la dem marinere over natten, i ca. 8 timer, før de tilberedes 

OPPRINNELSESLAND Frankrike 

NÆRINGSVERDI VN Energi for 100 g: 780,9 kJ / 186,8 kcal 

VN Fett: 0,4 g 

Herav mettet fett: 0,1 g 

VN Karbohydrater: 44,6 g 

Herav sukkerarter: 37,4 g 

VN Protéiner (protein): 36,4 g 

Vn Salt: 1,6 g 

INGREDIENSER salt, sukker, dill, svart pepper, timurbær (2,5 %), rosa bær. 

ALLERGENFRI 

MULIGE SPOR AV ALLERGENER selleri, sesam, sennep, nøtter. 

nutrition

Gravlaksens historie 

Gravlaks betyr "å begrave laksen" på svensk. Det kommer av at man begraver laksen under en blanding av urter, men først og fremst av at skandinaviske fiskere i middelalderen begravde laksen i jorden ved fjordbredden om sommeren for å bevare fisken lenger. Denne tradisjonen fortsatte helt frem til 1940-tallet. Selv da lagde alle skandinaviske husholdninger sin egen laks og oppbevarte den i flere måneder i små kjøletønner med salt, sukker, pepper og dill for å konservere og sette smak på laksekjøttet.