Gravlax med timur-krydderblanding
- Sitronaktig, syrlig og urteaktig
- Gravlaksblandingen er et must til fiskerettene dine
- En tradisjonell kulinarisk spesialitet fra det nordiske kjøkkenet
Gravlax med timur, den typiske nordiske blandingen
Sitronaktig, syrlig og urteaktig - gravlaksblandingen er et must til fiskerettene dine. Gravlaks er en tradisjonell kulinarisk spesialitet fra det nordiske kjøkkenet, og det har aldri vært enklere å tilberede laks enn med Terre Exotiques gravlaksblanding. Piff opp marinader og fiskeretter med denne friske, smakfulle blandingen.Gravlaks av laks
Grillet torsk: Mariner torskefiletene i 2 ss gravlaksblanding i noen timer før grilling;
Brunsjsmørbrød: smør kremost på ristet brød, legg på røkt laks og dryss en eller to klyper gravlaksblanding på toppen
Court-bouillon: Bruk gravlaks-blandingen i court-bouillon og tilsett 1 spiseskje
Aperitiffsaus: dryss 2 teskjeer gravlaks i fromage frais eller gresk yoghurt
Lamme-navarin på gravlaks-vis: gni lammestykkene med gravlaksblandingen og la dem marinere over natten, i ca. 8 timer, før de tilberedes
OPPRINNELSESLAND Frankrike
NÆRINGSVERDI VN Energi for 100 g: 780,9 kJ / 186,8 kcal
VN Fett: 0,4 g
Herav mettet fett: 0,1 g
VN Karbohydrater: 44,6 g
Herav sukkerarter: 37,4 g
VN Protéiner (protein): 36,4 g
Vn Salt: 1,6 g
INGREDIENSER salt, sukker, dill, svart pepper, timurbær (2,5 %), rosa bær.
ALLERGENFRI
MULIGE SPOR AV ALLERGENER selleri, sesam, sennep, nøtter.
![nutrition](https://oliviers-co.no/media/catalog/product/g/r/gravlax.png)
Gravlaksens historie
Gravlaks betyr "å begrave laksen" på svensk. Det kommer av at man begraver laksen under en blanding av urter, men først og fremst av at skandinaviske fiskere i middelalderen begravde laksen i jorden ved fjordbredden om sommeren for å bevare fisken lenger. Denne tradisjonen fortsatte helt frem til 1940-tallet. Selv da lagde alle skandinaviske husholdninger sin egen laks og oppbevarte den i flere måneder i små kjøletønner med salt, sukker, pepper og dill for å konservere og sette smak på laksekjøttet.