Gravlax med timur-krydderblanding
- Sitronaktig, syrlig og urteaktig
- Gravlaksblandingen er et must til fiskerettene dine
- En tradisjonell kulinarisk spesialitet fra det nordiske kjøkkenet
Gravlax med timur, den typiske nordiske blandingen
Sitronaktig, syrlig og urteaktig - gravlaksblandingen er et must til fiskerettene dine. Gravlaks er en tradisjonell kulinarisk spesialitet fra det nordiske kjøkkenet, og det har aldri vært enklere å tilberede laks enn med Terre Exotiques gravlaksblanding. Piff opp marinader og fiskeretter med denne friske, smakfulle blandingen.Gravlaks av laks
Grillet torsk: Mariner torskefiletene i 2 ss gravlaksblanding i noen timer før grilling;
Brunsjsmørbrød: smør kremost på ristet brød, legg på røkt laks og dryss en eller to klyper gravlaksblanding på toppen
Court-bouillon: Bruk gravlaks-blandingen i court-bouillon og tilsett 1 spiseskje
Aperitiffsaus: dryss 2 teskjeer gravlaks i fromage frais eller gresk yoghurt
Lamme-navarin på gravlaks-vis: gni lammestykkene med gravlaksblandingen og la dem marinere over natten, i ca. 8 timer, før de tilberedes
OPPRINNELSESLAND Frankrike
NÆRINGSVERDI VN Energi for 100 g: 780,9 kJ / 186,8 kcal
VN Fett: 0,4 g
Herav mettet fett: 0,1 g
VN Karbohydrater: 44,6 g
Herav sukkerarter: 37,4 g
VN Protéiner (protein): 36,4 g
Vn Salt: 1,6 g
INGREDIENSER salt, sukker, dill, svart pepper, timurbær (2,5 %), rosa bær.
ALLERGENFRI
MULIGE SPOR AV ALLERGENER selleri, sesam, sennep, nøtter.
Gravlaksens historie
Gravlaks betyr "å begrave laksen" på svensk. Det kommer av at man begraver laksen under en blanding av urter, men først og fremst av at skandinaviske fiskere i middelalderen begravde laksen i jorden ved fjordbredden om sommeren for å bevare fisken lenger. Denne tradisjonen fortsatte helt frem til 1940-tallet. Selv da lagde alle skandinaviske husholdninger sin egen laks og oppbevarte den i flere måneder i små kjøletønner med salt, sukker, pepper og dill for å konservere og sette smak på laksekjøttet.