Tartarsaus- krydderblanding
- En deilig blanding
- Av urter og krydder
- Fra Frankrike
Lag en tartarsaus på bare noen få øyeblikk med Terre Exotiques enkle blanding!
Med denne krydder- og urteblandingen trenger du bare å tilsette 2 ss av blandingen i solsikkeolje, kapers og egg for å lage en perfekt tartarsaus.Denne blandingen er ideell til å lage tartarsauser og til å strø over i den daglige matlagingen.
Her er noen mulige bruksområder:
- Tartarsaus
- Biff med urter: Dryss 2 ss av tartarsausblandingen over biffen før du steker den
- Rå grønnsaksalat: Dryss noen klyper av tartarsausblandingen over rå grønnsakene, og tilsett deretter vinaigrette
- Bakt kylling: Dryss 1-2 ss tartarsausblanding over kyllingen før du setter den i ovnen
OPPRINNELSESLAND FRANKRIKE
INGREDIENSER salt, persille, kjørvel, cayennepepper, estragon, gressløk,
svart pepper.
ALLERGENFRI
MULIGE SPOR AV ALLERGENER selleri, sesam, sennep, nøtter.
Tartarsausens historie
Opprinnelsen til tartarsausen er fortsatt usikker, men vi vet at den har fått navnet sitt fra folket som skapte den, tatarene. Dette 1700-tallsfolket strakte seg fra steppene i Russland til Tyrkia, der noen etniske grupper fortsatt snakker tatarisk. Sausen ble spist varm eller kald og servert til fisk og kjøtt som ål eller kylling. Derfor ble retten som ble servert med sausen kalt "à la tartare".