om denne oppskriften
Prøv vår fylling med pistasjkrem eller lemon curd for fastelavn.
ingredienser
Kremfyll:
- 2 ss lemon curd (sitronkrem) eller 2 ss pistasjkrem
- 3 dl kremfløte
Bolle:
- 0.5 l melk
- 150 g smør
- 125 g melis
- 50 g gjær, fersk
- 0.25 ts kardemomme
- 750 g hvetemel
Tilberedning
- Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Det er viktig at væsken ikke er for varm for at bollene skal heve seg luftige og fine. (Kan avkjøles raskere om du setter kjelen i kaldt vannbad)
- Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Kanskje trenger du litt mer mel for at deigen ikke skal bli løs og klissete. Elt deigen til den er smidig. Deigen skal være god å trille ut og ikke klistre seg til underlaget.
- Del opp deigen i ca 40 emner, form til boller og legg dem på bakepapir på stekebrett. La dem heve lunt i 1 time.
- Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter. Dette er høy temperatur, så følg med under steketiden så bollene ikke blir for brune. Legg eventuelt bakepapir over bollene de siste par minuttene av steketiden.
- Avkjøl de ferdigstekte bollene. Sikt over melis.
- Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Legg til 2 ss av enten pistasjkrem eller lemon curd. Kremen skal være litt fast, men ikke kornet. Del bollen i 2 og legg på kremfyll i midten. Nyt!