Gyllenbakt aubergin med tomat og basilikum marinade

Gyllenbakt aubergin med tomat og basilikum marinade
70 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

ingredienser

På Oliviers & Co

2 ss mynteolje 

2 ss hvitvinseddik med fersk sitrontimian   

2 ts salt & urtemiks for pasta og salat 

På markedet

1 glass tomat og basilikum marinade

4 middels store aubergin

1 pakke fetaost

4 stilker fersk sitrontimian

Tilberedning

Vask auberginene og del dem på langs. Bruk en skarp kniv og riss et rutemønster på hver av de 8 halvdelene. Legg dem i en ildfast form

Fordel mynteolje, eddik med sitrontimian, urtesalt og det meste av marinaden på auberginhalvdelene. Dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet et par timer for å trekke

Stek auberginene ved 180 grader i 35 minutter. Legg på resten av marinaden sammen med biter av fetaost, og stek videre i 20 minutter. De siste 5 minuttene setter du på grillfunksjonen slik at fetaosten blir gyllen. Pynt med kvister av sitrontimian