Sjokoladefondant med fruktig olivenolje

Sjokoladefondant med fruktig olivenolje
20 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

Sjokoladefondant er den perfekte dessert når du egentlig ikke har tid til å tenke på dessert fordi du har så mye annet du skal ordne Røren kan du lage klar så lenge som en uke i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.

ingredienser

Hos Oliviers & Co

4 ss fruktig olivenolje

På markedet

2 dl hakket, mørk sjokolade

3 eggeplommer

6 eggehviter

En klype salt

1 dl sukker

Tilberedning

Smelt sjokoladen i vannbad, ta skåla ut av vannbadet og rør inn eggeplommene

Ha eggehviter og litt salt i en stor skål og pisk til det blir et mykt skum som topper seg

Tilsett sukkeret litt av gangen mens du fortsetter å piske, sett deretter opp farten og pisk til det blir helt stivt

Vend inn olivenolje og bland ca 1/3 av eggehvitene i sjokoladeblandingen. Vend sjokoladeblandingen i resten av de stivpiskede eggehvitene

Hell røra i smurte fondantporsjonsformer (eller doble muffinsformer av papir) og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Steketid varierer fra ovn til ovn, så følg med. Det er nesten bedre at de blir understekt enn overstekt. Utsiden skal være fast og kjernen flytende. Serveres straks med et dryss melis