om denne oppskriften
Sjokoladefondant er den perfekte dessert når du egentlig ikke har tid til å tenke på dessert fordi du har så mye annet du skal ordne Røren kan du lage klar så lenge som en uke i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
4 ss fruktig olivenolje
På markedet
2 dl hakket, mørk sjokolade
3 eggeplommer
6 eggehviter
En klype salt
1 dl sukker
Tilberedning
Smelt sjokoladen i vannbad, ta skåla ut av vannbadet og rør inn eggeplommene
Ha eggehviter og litt salt i en stor skål og pisk til det blir et mykt skum som topper seg
Tilsett sukkeret litt av gangen mens du fortsetter å piske, sett deretter opp farten og pisk til det blir helt stivt
Vend inn olivenolje og bland ca 1/3 av eggehvitene i sjokoladeblandingen. Vend sjokoladeblandingen i resten av de stivpiskede eggehvitene
Hell røra i smurte fondantporsjonsformer (eller doble muffinsformer av papir) og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Steketid varierer fra ovn til ovn, så følg med. Det er nesten bedre at de blir understekt enn overstekt. Utsiden skal være fast og kjernen flytende. Serveres straks med et dryss melis