Sitronkake med mango- og appelsinglasur

Sitronkake med mango- og appelsinglasur
100 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

Denne smakfulle kaken med olivenolje og lime er ideell som mellommåltid. Sødmen fra mangoeddiken balanserer perfekt syrligheten fra appelsinen.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
La Classique Olivenolje
3/4 grønn sitronolje 
1/4 kopp søt hvitvinseddik med mango 
1/2 c.à.c. Havsalt fra Ebro deltaet

På marketet
1 1/2 kopp mel (+ litt til formen)
3/4 kopp maismel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
3/4 kopp melk
1/4 kopp appelsinjuice
2 store egg
1 1/2 kopp sukker
Mascarpone
1 fersk mango, skåret i terninger

Tilberedning

Forvarm ovnen til 175 °C.

Smør en form på 35 cm i diameter med olivenolje og dryss over mel. Klapp ut overflødig mel.

Visp sammen mel, maismel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.

I en annen bolle visper du sammen olivenolje og lime, ribotmelk, egg og sukker. Tilsett de tørre ingrediensene og bland til en jevn røre.

Hell røren i formen og stek til kaken er gyllenbrun, ca. 55-60 minutter. Stikk en kniv inn i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Hvis den kommer ut ren, er kaken ferdig.

La kaken avkjøles i 30 minutter i formen, og vend den deretter ut på en rist og la den avkjøles helt.

I mellomtiden varmer du opp mangoeddik og appelsinjuice i en liten kjele. Kok opp og la det redusere til blandingen er litt sirupaktig. Hell over kaken.

Server med en skje mascarpone og fersk mango.