Sardiner og paprika av kokken Julia Sedefdjian

Sardiner og paprika av kokken Julia Sedefdjian
30 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En ny oppskrift fra Sør-Frankrike som forbedrer friskheten og den fløyelsaktige smaken av A Capela Dos Olivais Grand Cru Extra Virgin olivenolje

ingredienser

Hos Oliviers & Co

1 kopp Oliviers&Co A Capela Dos Olivais Grand Cru olivenolje

Søt hvitvinseddik med rosa grapefrukt

På markedet

24 ferske sardinbryst uten bein

50 g grovt salt

20 g korianderfrø

8 timiankvister

9 fedd kryddernellik

2 gule sitroner

1 halv bukett persille

2 røde paprikaer

4 auberginer

Salt og pepper

Tilberedning

1- AubergineKaviar

Forvarm ovnen til 180°.

Skjær auberginene i 2. Legg dem i et fat og tilsett en dråpe Oliviers&Co A Capela Dos Olivais olivenolje, 5 timiankvister og 5 hvitløksfedd som er skrelt og delt på forhånd. Krydre med salt og pepper.

Sett i ovnen i 30 minutter til auberginene har fått fin farge. Ta auberginene ut av ovnen.

Fjern kjøttet fra halvparten av auberginene og behold den andre halvparten med kjøttet.

Hakk persillen fint.

Bland auberginene med saften av en halv gul sitron, en skvett A Capela Dos Olivais olivenolje, salt og pepper.

Legg auberginekaviar i en bolle og tilsett hakket persille, en dråpe olivenolje, noen sitronskall, en dråpe Oliviers&Co Pink Grapefruit Eddik og bland.


2- Sardiner

Legg sardinene på en tallerken og dekk med grovt salt.

La stå i 10 minutter, skyll deretter sardinene grundig for å fjerne alt saltet og la dem renne av. Varm 1 kopp Oliviers&Co A Capela Dos Olivais i en kjele på svak varme med 1 timiankvist, korianderfrø, pepperfrø og 2 hvitløksfedd (vær forsiktig så blandingen ikke koker eller tar farge). Anrett sardinbryst på en tallerken, med litt avstand mellom dem.

Legg skinnet på toppen og smak til med sitronsaft.

Ha varm olje på sardinbrystet og la avkjøles.

Når oljen er kald, tøm sardinene på tørkepapir og oppbevar oljen i en beholder.


3- Bell Paprika

Skjær hettene av paprikaene og legg dem på en tallerken. Legg et hvitløksfedd og en timiankvist i hver paprika, tilsett en dråpe A Capela olivenolje og smak til med salt og pepper.

Sett i ovnen i 20 minutter samtidig med auberginer.

Ta dem ut av ovnen, skrell dem, skjær dem i 4, tøm dem og skjær dem i tynne skiver.

Anrett paprika strimler på en tallerken, hell olje fra sardinene over dem, tilsett timian kvist, noen biter kandisert hvitløk og litt av marinaden fra sardiner.

Sett til side!

4- Dressing

På en tallerken, legg 2 skjeer kaviar for å danne queneller, 6 sardinbryst per person, paprika strimler og noen få biter kandisert hvitløk.

Krydre med litt timian og sitronsaft på toppen.