om denne oppskriften
ingredienser
Fra Oliviers & Co:
12 cl av juleoljen
«Cioccolato di Modica»-krem.
Fra butikken:
250 g hvetemel
160 g sukker + en ekstra ss for formen
3 egg
1 pakke bakepulver
3 små appelsiner
1 klype salt
200 g mørk sjokolade
1 ss mascarpone-ost
250 g fet creme fraiche
Tilberedning
Dagen før: sett ovnen på 180 grader. Riv skallet på appelsinene og klem ut juicen.
Mix eggene i en food processor sammen med sukkeret. Bland så inn hvetemelet som tidligere er blandet med bakepulveret og salt, og hell så olivenoljen i en tynn stråle inntil en jevn røre er oppnådd. Smør en kakeform (springform) med olje, dryss så en ss med sukker, og hell i blandingen. Bak i ovnen i 35-40 min. Test med tuppen av en kniv for å sjekke at den er helt tørr. La formen avkjøles, ta så ut kaken av formen og ha plastfilm rundt kaken som skal ligge over natten.
Samme dag: smuldre kaken i en bolle, ha mascarpone i og bland godt med hendene. Lag store baller, del i to og plasser 1 ss med Cioccolato di Modeca-kremen i midten. Lukk igjen, form de til runde baller, og legg de på et stekebrett i fryseren i 15 min. Smelt sjokoladen over et vannbad, hell sjokoladen over ballene og sett kaldt i kjøleskapet.
Visp kremen, fordel 2 ss av kremen i 4 kopper. Ha i 1 ts med appelsinmarmeladen, og en sjokoladeball i midten.