om denne oppskriften
Vår venn og Michelin-kokk Michel Roth har laget en frisk sitrus baba med mandarinolje, og selvsagt med en liten skvett rom.
ingredienser
Kakedeig:
Hos Oliviers & Co:
- 6 ss Mandarinolje
På markedet
- 10 g salt
- 600 g Hvetemel
- 40 g sukker
- ¼ dl melk
- 35 g gjær
- 9 egg
- 140 g smeltet smør
Sirup:
- 5 dl vann
- 150 g sukker
- 80 g mandarinjuice
- ½ dl rom
Topping:
- 1 kartong fløte
- 1 vaniljestang, kun frøene
- 70 g sukker
- 3 mandariner
- 1 lime, revet skall
Tilberedning
Kakedeig:
Begynn med å lage deigen. Bland sammen alt utenom smeltet smør i en kjøkkenmaskin, tilsett smøret mot slutten og elt til det blir en jevn deig
La deigen heve til dobbel størrelse
Fordel deigen i et muffinsbrett og stek ved 180 grader i ca 15 minutter. De ferdige kakene skal deretter få trekke i sirup
Sirup:
Ha vann, sukker og mandarinjuice i en gryte og kok opp. Dra gryta av varmen og tilsett rom
Legg babaene i sirupen og la trekke i 5 minutter på hver side. Legg på en rist for avkjøling
Topping:
Visp fløte og vanilje og tilsett sukker
Legg babaene i hver sin skål og topp med den vispede fløten
Legg mandarinbåter rundt kakene, hell på 2 ss sirup og 2 ss mandarinolje og topp det hele med revet skall av lime. Pass på at du ikke får med det hvite av skallet, det smaker bittert