Sitrus baba med mandarinolje

Sitrus baba med mandarinolje
60 min 6 gjester vanskelig

om denne oppskriften

Vår venn og Michelin-kokk Michel Roth har laget en frisk sitrus baba med mandarinolje, og selvsagt med en liten skvett rom.

ingredienser

Kakedeig:

Hos Oliviers & Co: 

  • 6 ss Mandarinolje

På markedet

  • 10 g salt
  • 600 g Hvetemel
  • 40 g sukker
  • ¼ dl melk
  • 35 g gjær
  • 9 egg
  • 140 g smeltet smør

Sirup:

  • 5 dl vann
  • 150 g sukker
  • 80 g mandarinjuice
  • ½ dl rom

Topping:

  • 1 kartong fløte
  • 1 vaniljestang, kun frøene
  • 70 g sukker
  • 3 mandariner
  • 1 lime, revet skall

Tilberedning

Kakedeig:

Begynn med å lage deigen. Bland sammen alt utenom smeltet smør i en kjøkkenmaskin, tilsett smøret mot slutten og elt til det blir en jevn deig

La deigen heve til dobbel størrelse

Fordel deigen i et muffinsbrett og stek ved 180 grader i ca 15 minutter. De ferdige kakene skal deretter få trekke i sirup

Sirup:

Ha vann, sukker og mandarinjuice i en gryte og kok opp. Dra gryta av varmen og tilsett rom

Legg babaene i sirupen og la trekke i 5 minutter på hver side. Legg på en rist for avkjøling

Topping:

Visp fløte og vanilje og tilsett sukker

Legg babaene i hver sin skål og topp med den vispede fløten

Legg mandarinbåter rundt kakene, hell på 2 ss sirup og 2 ss mandarinolje og topp det hele med revet skall av lime. Pass på at du ikke får med det hvite av skallet, det smaker bittert