Vaniljeiskrem med sommerolje og ferskensyltetøy

40 min
5Porsjoner
Medium
Alle ingredienser
Tilberedning
  1. Kok opp melk og vaniljefrø + restene av stangen i en kasserolle.
  2. Sett til siden.
  3. Pisk eggeplommer og sukker hvitt i en bolle.
  4. Ta ut vaniljestangen av melken og hell forsiktig den varme melken oppi eggeblandingen og rør sammen.
  5. Hell blandingen i kasserollen og varm forsiktig opp til det tykner mens du rører konstant.
  6. Viktig: Det skal ikke koke!
  7. Når blandingen har tyknet så tilsettes 1 ss olivenolje og sett så til avkjøling.
  8. Pisk crème fraîche luftig og rør inn i den avkjølte blandingen.
  9. Sett i fryser i en passende form eller i en ismaskin om du har.
  10. Om du ikke har ismaskin: hver halvtime må det røres i formen for at det ikke skal formes iskrystaller i massen.
  11. Beregn 3 timer i fryser.
  12. Ved servering: Vask fersken og del opp i tynne skiver.
  13. Form en iskule og legg i hver dessertskål (4 stk som gjerne er avkjølt i fryser ca en halvtime på forhånd), tilsett en ts ferskensyltetøy, noen skiver med fersken, spre over en liten klunk olivenolje med sitron og server straks.

Tips: Du kan også helle isblandingen rett i pinneisformer om du ønsker det.