Tunfisk med tomat og rosmarin marinade

20 min
4Porsjoner
Medium
Denne tunfisk marinade også passer til hvit fisk og én til laks.
Alle ingredienser
Tilberedning
  1.  Putt tunfisken i en dyp skål og hell marinaden og litt olivenolje over. Dekk til tunfisken og la dette stå i kjøleskapet i 2 timer.
  2. Forbered vinaigretten: Kutt ansjosen i små terninger, rør inn sennep, 1ss med hvitvinseddik med paprika og 4ss med olivenolje. Sett dette dekket til i kjøleskapet.
  3. Kok tomatene, fjern skall, frø og skjær opp tomatene.
  4. Ta de grønne bønnene ut. Kutt vårløk og basilikum, tilsett tomatene og mariner med 2ss olivenolje, salt og pepper i 20 minutter.
  5. Kutt agurk og reddik i tynne skiver. Vask salaten, klem litt på mesclun salaten og kutt hjertesalaten i 4 deler.
  6. Brun tunfisken på grillen eller i stekepannen i 3-4 minutter på hver side. Kutt tunfisken i 8 biter.
  7. Del salaten i fire boller, tilsett grønnsakene, egg, to biter tunfisk og litt olivenolje. Hell litt vinaigrette over og pepper så er det klart for servering.