Tortellini med squash

1 h
4Porsjoner
Medium
Fra Oliviers & Co en kraftig Italiensk Grand Cru olivenolje, f.eks den Tenuta di Ghizzano økologisk
Alle ingredienser
Deig til tortellini:

Fyll:

Kraft:
  • 1 l vann
  • 500 g squash i terninger
  • 3 sitrongress
  • 2 appelsiner
  • 2 sitron
  • 5 blad av kaffirlime
  • 2 løk


Forslag til tilbehør:

  • gulrot i tynne staver
  • reddik i tynne skiver
  • mynteblad
  • ferske urter
  • aromasopp i skiver
  • revet sitronskall
Tilberedning
  1. Ha mel, egg og olivenolje i en skål og bland sammen til en jevn deig
  2. Dekk med plastfolie og la hvile i kjøleskapet en times tid mens du lager fyllet
  3. Smelt smøret på lav varme, ha i squash og surr til den blir gyllen. Smak til med hakkede mynteblad og olivenolje, sett til side og gjør klart krafta som tortellinien skal kokes i
  4. Ha vannet i en gryte og kok opp
  5. Tilsett alle ingrediensene og la trekke på lav varme i bortimot to timer. Sil og den er klar til bruk
  6. Ta frem tortellinideigen, strø bakebordet med litt mel og kjevle ut en leiv på 1 mm tykkelse. Skjær ut firkanter på 7×7 cm, legg fyll på hver firkant, og lukk igjen. Kok tortelliniene i krafta i ca 2 minutter
  7. Legg tilbehøret på tallerkenene med tortellini på toppen. Hell over to ss olivenolje og fyll på med varm kraft. Dryss over revet sitronskall.