Sitrus baba med mandarinolje

1 h
6Porsjoner
Vanskelig
Vår venn og Michelin-kokk Michel Roth har laget en frisk sitrus baba med mandarinolje, og selvsagt med en liten skvett rom.
Alle ingredienser

Kakedeig:

  • 6 ss mandarinolje
  • 600 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 40 g sukker
  • ¼ dl melk
  • 35 g gjær
  • 9 egg
  • 140 g smeltet smør


    Sirup:

    • 5 dl vann
    • 150 g sukker
    • 80 g mandarinjuice
    • ½ dl rom


    Topping:

    • 1 kartong fløte
    • 1 vaniljestang, kun frøene
    • 70 g sukker
    • 3 mandariner
    • 1 lime, revet skall
    Tilberedning

    Kakedeig:

    1. Begynn med å lage deigen. Bland sammen alt utenom smeltet smør i en kjøkkenmaskin, tilsett smøret mot slutten og elt til det blir en jevn deig
    2. La deigen heve til dobbel størrelse
    3. Fordel deigen i et muffinsbrett og stek ved 180 grader i ca 15 minutter. De ferdige kakene skal deretter få trekke i sirup:


    Sirup:

    1. Ha vann, sukker og mandarinjuice i en gryte og kok opp. Dra gryta av varmen og tilsett rom
    2. Legg babaene i sirupen og la trekke i 5 minutter på hver side. Legg på en rist for avkjøling


    Topping:

    1. Visp fløte og vanilje og tilsett sukker
    2. Legg babaene i hver sin skål og topp med den vispede fløten
    3. Legg mandarinbåter rundt kakene, hell på 2 ss sirup og 2 ss mandarinolje og topp det hele med revet skall av lime. Pass på at du ikke får med det hvite av skallet, det smaker bittert