Sitronpai med marengs

1 h
6Porsjoner
Medium
Alle ingredienser
  • sitronkem/ lemon curd 
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 100 g Meierismør½ dl sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss finrevet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 stk eggehviter
  • 100 g sukker
Tilberedning
  1. Bland mel, sukker, smør (kaldt) og revet sitronskall til du får en grynet masse.Bland inn eggeplomme og sitronsaft. Elte deigen godt med hendene og legg den i plast.
  2. La paideigen slå kjølig i ca 30 minutter
  3. Sett stekeovnen på 200 °C
  4. Kjevle deigen og form den i paiformen slik at den går litt opp langs kanten.Forstek paien midt i ovnen i ca 15 minutter slik at den blir gyllen
  5. Ta paien ut av ovnen og la den kjøle seg litt
  6. Ta sitronkrem/lemoncurd fra Oliviers & Co i den avkjølte paien og sett kjølig i ca 10 minutter
  7. Visp eggehvitene stive til marengs
  8. Fordel marengsen på toppen av sitronkremen og stek paien under grill (280°C)noen sekunder, til marengsen er gyllen. Avkjøl paien før servering.