Porterhouse stek med tapenade og balsamico

30 min
3Porsjoner
Medium
Porterhousestek er det samme som t-bone stek, bare mye tykkere. Både indrefilet og ytrefilet følger med på beinet. Får du ikke tak i oksestek med bein, bruker du bare vanlig stek.
Alle ingredienser
Tilberedning
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Ha tapenade i en bolle og rør inn rosmarin
  2. Varm oljen i en panne eller en tykkbunnet gryte som tåler å settes i stekeovnen. Stek kjøttet på begge sider i ca 3 minutter på nokså høy varme til det er gyllent
  3. Fordel tapenade over kjøttet og sett panna/ gryta uten lokk i ovnen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, inn mot beinet, og stek til kjernetemperaturen er 51 grader, det tar ca 20 minutter
  4. Legg kjøttet på en tallerken og ha balsamico i panna eller gryta. Nå skal du redusere balsamicoen i ca 1 minutt før du heller den over steken
  5. Skjær kjøttet løs fra beinet og server med en god salat