Pavlova med lemon curd

1 h 30
4Porsjoner
Medium
Pavlova er alltid en innertier, og denne har en deilig kontrast mellom søtt og syrlig. Et must på kakebordet til både konfirmasjoner, bryllup og 17.mai! Jeg anbefaler å lage bunnen dagen i forveien.
Alle ingredienser
Tilberedning
  1. Finn fram en stålbolle/glassbolle som er helt ren og fettfri.
  2. Pisk eggehvitene til skum, og ha i sukker og melis, litt om gangen. La vispen gå uavbrutt på høy hastighet.
  3. Tilsett mangoeddiken mot slutten. Marengsen skal bli tykk og stiv, og du skal kunne lage ”topper” i den som ikke faller sammen.
  4. Ha marengsen på en stekeplate kledd med bakepapir. Form som du ønsker.
  5. Stekes midt i ovnen i to timer. 130 grader første time, skru ned til 110 grader siste time. Slå av ovnen, la marengsbunnen stå i ovnen med døren lukket til dagen etterpå.
  6. Rett før servering fordeler du litt over halve glasset med lemon curd over bunnen. Pisk kremen, og ha oppå der igjen.
  7. Ha bærene oppå, bruk gjerne bær etter eget ønske. Avslutt med litt mynte, og topp gjerne med litt ekstra lemon curd om ønskelig.