Pastasalat med kylling og pesto alla genovese
Meal & Course
Special diet
40 min
3Porsjoner
Medium
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, og la avkjøle litt.Legg kyllingen i en ildfast form, pensle med basilikumolje, og krydre med provenceurter og peppermix.
Alle ingredienser
250 g penne
Basilikumolje
Salt & urtemiks for pasta og salat
Peppermix
100 g pesto alla genovese
200-300 g kyllingbryst
100 g godt bacon
80 g mager kesam
0,5 dl matfløte
Evt.salt og pepper
2-3 stilker vårløk
1/2 rød paprika
100 g fetaost
Tilberedning
  1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, og la avkjøle litt.Legg kyllingen i en ildfast form, pensle med basilikumolje, og krydre med provenceurter og peppermix.
  2. Legg folie over, og stek i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllingbrystene.
  3. La avkjøle før du skjærer opp i terninger.Legg baconet på en stekeplate med bakepapir, og stek på 200 grader i ca 20 minutter, til baconet er sprøtt og gyldent.
  4. La det renne av seg og avkjøle på et fat dekket med tørkepapir.
  5. Skjær eller knekk det opp i mindre biter.
  6. Ta en stor skål og visp sammen pesto, kesam og matfløte. Smak evt. til med salt og pepper.
  7. Hell pastaen over i pestoblandingen, og vend alt godt sammen.
  8. Skyll og skjær vårløken i tynne strimler.Paprikaen skjærer du i små terninger.
  9. Ha alt oppi pastablandingen sammen med kyllingbitene og baconet.Bland alt forsiktig sammen.
  10. Avslutt med fetaosten som du smuldrer oppi, og vender inn. Pastasalaten står seg godt i kjøleskapet noen dager.