Marinert makrell

1 h
4Porsjoner
Medium
Alle ingredienser
Tilberedning
  1. Lag marinade ved å helle eddik med granateple i en kasserolle sammen med knust hvitløk, halvparten av hakket koriander og revet ingefær og la dette varmes på lav temperatur.
  2. Tilsett 8 ss aromatisk olje til fisk og 1 ts urtesalt til fisk.
  3. Ta en ildfast form og legg makrellfiletene (tørk av overskuddsvæske først) med skinnsiden oppi og hell over marinaden.
  4. Dekk med plastfolie og mariner i 45 min.  Sett på grillen i ovnen og sett inn formen med makrell (skinnsiden opp) i 5 min og server med grillet squash, enten i bånd eller skiver.
  5. Drisle over aromatisk olje til fisk, salt og pepper, og resten av hakket koriander. Vel bekomme!

Om du har en brenner til matlaging kan du grille makrellskinnet med den noen få minutter. Skinnet vil bli «kokt» av syren i marinaden når man tilfører flammevarmen, og det smaker kjempegodt!