Laktosefri Pavlova

1 h 30
5Porsjoner
Medium
Pavlova er en klassisk dessert som alltid slår an i selskap. Kombinasjonen marengs, krem og bær og frukt er bare nydelig. Prøv denne varianten der kremen er smaksatt med sitronolje, mangoeddik og lemoncurd.
Alle ingredienser
Marengsbunn:
  • 4 eggehviter
  • ½ ts havsalt
  • 2 dl sukker
  • 1 ts hvitvinseddik med sitrusfrukter
  • 1 ss maizena

Sitronkrem:

Ved servering:
Tilberedning
Marengsbunn:
  1. Bruk vispen på en kjøkkenmaskin, ha eggehviter og salt i skåla og visp til hvitene er halvstive. Tilsett deretter sukkeret litt om gangen, og pisk til hvitene blir helt stive.
  2. Vend inn hvitvinseddik med sitrusfrukter og maizena med en slikkepott og fordel massen på et bakepapir slik at det blir en sirkelformet bunn med kanter
  3. Stek marengsbunnen på 150 grader i 1 ½ time. Følg med, marengsen skal tørke og bli sprø, uten å bli for brun i kantene. Juster eventuelt varmen opp eller ned mot slutten av steketiden
  4. Når bunnen er ferdig stekt, skrur du av varmen og lar den stå og ettertørke (med ovnsdøra igjen) noen timer eller til dagen etter

Sitronkrem:
  1. Ha alle ingrediensene til kremen i en skål og pisk på høy hastighet i 2 – 3 minutter til kremete konsistens.


Ved servering:

  1. Bland blåbær, bringebær og sitronolje i en skål
  2. Fordel sitronkremen over marengsbunnen og topp med bærene
  3. Ringle lemoncurd rundt kanten av marengsen og server