Kjøttboller og tomatsaus

1 h
2Porsjoner
Medium
Alle ingredienser
Kjøttboller:

Tomatsaus:
  • 2 bokser med tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 4 hele fedd hvitløk
  • 1-2 røde paprika (skårer i små biter)
  • 1 ss fersk oregano
  • 1-2 ss fersk basilikum
  • 1 ts sukker (det gjør at sausen ikke får den syrlige tomatsmaken)
  • Etter ønske rød chili hvis du vil ha litt mer smak (skjær av toppen og putt 2-3 hele chili oppi gryta).
  • Litt salt og pepper
Tilberedning

Tomatsaus:

  1. Start med Tomatsaus. Fres paprika og hele hvitløksfedd i olivenolje i noen minutter. Ha i alle andre ingredienser, utenom sukker. Sukkeret tas i etter det har småputret i 15 min.
  2. Hvitløksfedd og chili kan tas ut eller beholdes etter ønske.
  3. Tomatsausen kan stå og småputre på lav varme i opptil 1 time, men minimum 30 min.

Kjøttboller:

  1. Først ha melk og griljermel i en bolle, da blir det en litt klissen masse. Så blandes egg inn i karbonadedeigen. Ha så i de andre ingrediensene og kna deigen godt sammen så den blir en fin fast og klissen deig.
  2. Lag små kjøttboller og legg dem på en tallerken eller i en ildfast form.
  3. Stek dem i panne eller i ovnen med olivenolje. Stekes på svak varme i ca 15-20 min, kommer an på hvor godt stekt du vil ha dem (i ovn ca 200 grader i 20-25 min, varierer fra ovn til ovn).
  4. Bruk pasta etter ønske, anbefaler O&Co Pici eller Spaghetti og parmesan over.