BAKING MED OLIVENOLJE

 

Visste du?

Du kan erstatte smør med extra virgin olivenolje i bakeoppskrifter, og da vil maten bli sunnere siden olivenolje har en mer fordelaktig fettsammensetning enn smør. I tillegg bringer olivenolje en god smak og konsistens til maten, og gjestene vil spørre om hemmeligheten i oppskriften.

 

 

Perfekt for Baking

        La Classique                     Clemente                         Domaine de Malaric

 

Bytt ut smør med olivenolje

 

OMREGNINGSTABELL

Man kan bytte ut smør med olivenolje i de fleste bakverk. Du bruker 3 deler extra virgin olivenolje mot 4 deler smør. Om oppskriften sier 8 ss smør så bruker du 6 ss olivenolje.

Smør

 

Olivenolje

 

1 ts = 3/4 ts
1 ss = 2 1/4 ts
2 ss = 1 1/2 ss
1/4 kopp = 3 ss
1/3 kopp = 1/4 kopp
1/2 kopp = 1/4 kop + 2 ss
2/3 kopp = 1/2 kopp
3/4 kopp = 1/2 kopp + 1 ss
1 kopp = 3/4 kopp

 

 

Omregningstabell vegetabilsk olje til olivenolje

 

Om du har en oppskrift der det står at man skal bruke vegetabilsk olje så burde du absolutt bruke en mild extra virgin olivenolje. Enhver dessertoppskrift som skal inneholde vegetabilsk olje er perfekt for olivenolje. I slike oppskrifter så er forholdet 1 til 1.Så om det i oppskriften står 1 kopp vegetabilsk olje, så bruker du 1 kopp mild extra virgin olivenolje. Tenk deg hvordan den fløyelsmyke smaken av gourmet olivenolje vil gi et nydelig løft til en sjokoladekake eller gulrotkake!

 

 


Premium extra virgin olivenolje spesielt utvalgt til baking

Om du skal bruke 

extra virgin olivenoljer i dine bakeoppskrifter er det best om du bruker oljer du vet har utmerket smak og kvalitet. Dette finner du hos Oliviers&Co. Om du bruker en olivenolje av lav kvalitet 

så blir som om velge en vin i matlagning som du ikke hadde ønsket å drikke. Kokker vet at bruk av lavkvalitetsoljer kan gi en uønsket smak i bakverket.

Prøv ut extra virgin olivenolje i baksten, og gled degover rosen du får når du serverer dine gjester bakverk med delikate smaksnyanser som bare gourmet olivenolje kan gi.

 

KJØP GRAND CRUS OLIVENOLJE

 

Baking med aromatiske oljer

 

 

Oliviers&Co har laget unike aromatiske olivenoljer ved å bruke ferske urter, krydder og frukt sammen med oliven i presseprosessen.

 

 

Din daglige dose antioksidanter og litt smak

Dess høyere press som blir brukt og dess raskere pressingen blir gjort, jo mer smak blir utvunnet.

 

De fleste olivenprodusenter tilknyttet Oliviers&Co anvender en tradisjonell metode, steinmølle, til å utvinne olje fra olivenfrukten. Oliven blir kaldpresset innen 24 timer etter høsting for å redusere oksidasjon og bevare høyest mulig nivå av polyfenol, antioksidanter, vitaminer, og viktigst; smak.

KJØP SMAKSTILSATT OLIVENOLJE

 

 


Myk sjokoladekake med mandarinolje

For å lage denne nydelige oljen så har Oliviers&Co valgt ut appelsiner fra Puglia og presset dem med perfekt moden oliven for å lage denne velbalanserte, sitrusfriske oljen. Prøv den til baking, som i denne farlig gode sjokoladekaken som smelter i munnen.

SE MER OPPSKRIFTER 

 

 

Sist oppdatert: 1/4/2022