Hva er smaksatt olivenolje?

Hva er smaksatt olivenolje?

 

Det er mange forskjellige måter å lage en smaksatt olje, de viktigste er:

  • Ved mekanisk pressing
  • Infusjon
  • Maserasjon
  • Ved å tilsette kunstige smaker

 

Hos Oliviers & Co har vi valgt ut ingredienser til pressing (urter, sitrusfrukter, krydder,...) med oliven for å produsere våre smakstilsatte oljer. Vi velger ferske ingredienser av høy kvalitet, uten kunstige tilsetninger og resultatet er da 100% naturlige oljer. Oljene, som er et resultat av maling av oliven og urter sammen, gjør det mulig å best bevare alle smakene til de aromatiske ingrediensene og å produsere smaksatt oljer med en kraftig, men samtidig en naturlig smak.Oliviers & Co aromatiske oljer har derfor naturlig blitt essensielle i samlingen, og er høyt verdsatt for sine aromatiske rikdommer og kvalitetene på produksjonen.

 

 

Smaksette en olivenolje?

 

For å produsere smaksatt olivenolje ved pressing, fortsetter Oliviers & Co en tradisjonell prosess fra Puglia.

I denne regionen var det vanlig på slutten av olivadene å avfette steinkvernsteinene ved å knuse ferske sitroner. Den duftende oliveoljen som ble oppnådd var reservert til familiebruk.

I dag opprettholder Oliviers & Cos ekspertise denne tradisjonelle kunnskapen og tilbyr en stor samling av bemerkelsesverdige og delikate aromatiske oljer, produsert av vår historiske partner lokalisert i Puglia.

For å få disse unike oljene velger vi nøye ut ferske ingredienser. Alt fra aromatiske planter, krydder eller sitrusfrukter males samtidig med oliven, hvor ingen smakstilsetninger tilsettes.

 

 

Hvordan lage olivenolje med basilikum?

Basilikum vokser ved foten av oliventrær. For å lage olivenolje med basilikum, plukker møllemesteren armfuller med fersk basilikum i september og fyller rustfrie ståltanker, før han heller olivenolje. Dette kalles maserasjon. Den andre fasen skjer på tidspunktet for olivenhøstningen, i november. Denne gangen plukkes basilikum samtidig med oliven, og blir malt sammen under kvernsteinen. Dette resulterer i et helt naturlig produkt produsert i Puglia i Sør-Italia.

 

Hvordan lage olivenolje med sitron?

En sjelden olje fra italiensk tradisjon. Ferske sitroner tilsettes oliven under pressing. Helt naturlig produkt produsert i Puglia i Sør-Italia, hvor tradisjonen med pressede oliven og sitrusfrukter fra Abruzzo har blitt gjenoppfunnet. Det sies at i Abruzzo var det vanlig å avfette hjulene på slutten av olivadene ved å male sitroner i dem. I dag presses sitronene friske og hele, sammen med olivenene.

  

Olivenolje smaksatt med hvitløk, timian, chili, mynte, mandarin, sjalottløk

På samme prinsipp plukker vi urter, krydder og andre sitrusfrukter på toppen av deres modenhet for å fange maksimalt av aromaer, og maler dem deretter med oliven. Hver olje inneholder kun oliven og den oppgitte aromatiske ingrediensen. Ingenting annet. For chilioljen vår tilsettes for eksempel noen få sitroner for å myke opp den produserte oljen, som ellers ville vært veldig krydret.

 

 

Økologisk smaksatt olivenolje

I vår konstante søken etter innovasjon og overgang til økologisk, har vi også utviklet organiske, aromatiske olivenoljer:

  • Ferskpresset økologiske oliven og appelsiner: Økologiske appelsiner frigjør sin naturlige essens og blander seg harmonisk med den subtile duften av friske oliven. En ny fruktig aromatisk olivenolje med en intens smak av appelsinskall for innovasjon på kjøkkenet, som passer perfekt til balsamicoeddik, sødmen av bringebær eller honning og ingefæreddik.
  • Ferskpresset økologisk oliven og lime: En eksklusiv oppskrift, olivenene er presset med ekte lime. Resultatet er overraskende; en smaragdgrønn farge og en intens smak av limeskall.
  • Ferskpresset økologisk oliven og basilikum: To års arbeid var nødvendig for å oppnå denne nye smakfulle og perfekt balanserte økologiske oljen. Bare timer etter høsting males nyplukkede oliven og basilikum sammen for å produsere denne velduftende olivenoljen. Finessen til økologisk kalabrisk basilikum blander seg perfekt med friskheten til olivenplukket og høstet grønt.
  • Ferskpresset økologiske oliven med hvitløk og pepper: Nyplukkede oliven og hvitløk krydet med sorte pepperkorn males sammen i produksjonen av denne velduftende olivenoljen.

 

 

Olivenolje med trøffelsmak

 

Hvorfor velge en olivenolje fra vår spesialitet med trøffelsmak ?

 

Fordi det er en metode som avslører smakene til trøffelen mest, samtidig som den respekterer finessen og subtiliteten til aromaene og smakene til den hvite eller svarte trøffelen. En trøffelolivenolje som maler ingrediensene, vil kreve en stor mengde trøfler for å reprodusere smakene til oljen vår. De utviklede aromaene, av svart trøffel eller hvit trøffel, er et resultat av et langt arbeid for å bringe oss så nært som mulig de naturlige smakene til den dyrebare knollen og finne den matrette smaksintensiteten.