Hummus med hvitløksolje

10 min
2Porsjoner
Lett
Vår hummus bruker olje med hvitløksmak istedenfor fersk hvitløk. Dette gjør den lettere å fordøye. Kikerter, som er basen i nesten alle hummusoppskrifter, har høyt proteininnhold og gjør at man opplever å ha lenger metthetsfølelse.
Alle ingredienser
  • 15 ml olivenolje med hvitløk
  • 300 g kokte kikerter  (ta vare på litt av kokevannet om du bruker tørre kikerter)
  • 2 til 3 ss Tahini (sesamkrem)
  • jus av ½ sitron
  • 1 ts salt
Tilberedning
  1. Bruk en kjøkkenmaskin og mos kikertene forsiktig mens du tilsetter litt av kokevannet eller vanlig vann.
  2. Tilsett tahini, sitronjus og salt mens du fortsatt mikser og tilsett olivenoljen litt etter litt til du får en fin, kremet konsistens.