Hjemmelaget brød

2 h
4Porsjoner
Vanskelig
Alle ingredienser
Tilberedning
  1. 10g (med) tørrgjær
  2. 1ts (med) sukker
  3. 300ml varmt vann (40°C ca)
  4. La gjæren hvile i 5 minutter
  5. 2ts (med) salt
  6. 2ss med «La Classique» olivenolje
  7. Tilsett gradvis 340g med mel
  8. Legg deigen på en overflate med mel
  9. Elt deigen til den føles fast
  10. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la den hvile minst 1,5 time
  11. Lag en knute ved å dra alle kanter mot midten
  12. Legg deigen oppned i en korrekturkurv
  13. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den hvile ekstra 30 minutter. I mens kan du slå ovnen på 240°C med en ildfast gryte inni
  14. Legg så deigen i den forvarmet ildfaste gryten
  15. Sett gryten med brødet inn i ovnen med knuten opp
  16. La det steke i ovnen i 35 minutter. Ta så lokket av og la den steke 5 ekstra minutter
  17. Sett gryten med brødet i en forvarmet ovn (240°C) i 35minutter. Ta så av lokket og stek videre i 5 minutter