Gulrotkake med Sitronolje

55 min
6Porsjoner
Lett
Gulrotkake med sitronolje er både god og holdbar. Med kremost får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.
Alle ingredienser
Kake:
  • 1,5 dl sitronolje 
  • 4 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 3 dl mel (1 dl sammalt)
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 dl finraspet gulrot


Topping:

  • 1,5 dl sitronolje 
  • 100g smør (romtemperert)
  • mellom 50 og 100g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200g Philadelphia kremost (naturell)
Tilberedning

Kake:

  1. Pisk egg og olje godt sammen. Bland så i alt det tørre.
  2. Gulroten røres inn til slutt. Stekes i liten langpanne, med bakepapir på 180 grader i ca 1 time.


Topping:

  1. Rør smør og melis til det blir kremaktig.
  2. Bland så i kremosten.
  3. Til slutt smaker du det til med sitronolje.