Grønnsaksform med rosmarin

2 h
4Porsjoner
Medium
Alle ingredienser
Tilberedning
  1. Vask og tørk grønnsakene.
  2. Del opp aubergine i skiver og del dem i to, strø salt over og la dem hvile i 15 minutter for å ta bort bitter smak.
  3. Forvarm ovnen til 160°C.
  4. Del også de andre grønnsakene opp i skiver, del hvitløksfeddet i 2 og gni det i bunnen av en ildfast form, fordel 2 ss av Black olivade over bunnen og drisle over olivenolje med hvitløk.
  5. Sett grønnsaksskivene fordelt på to rekker, hver rad med vekslende grønnsaker etter hverandre, og skivene skal være tørket med papir.
  6. Drisle over en generøs skvett med olje med hvitløk og 1 ss eddik med paprika.
  7. Krydre med salt og pepper, plukk av rosmarinbladene og strø over grønnsakene.
  8. Bak i ovnen i minimum 1,5t. Grønnsakene skal være karamelliserte.
  9. Nyt varm eller kald med en salat eller med grillet kjøtt/fisk.