Frisk salat med avokado og marinert laks

35 min
4Porsjoner
Medium
Alle ingredienser
  • grønn sitronolje
  • søt hvit balsamicoeddik
  • 300 g fersk laksefilet, gjerne Salmakvalitet
  • 2 modne & faste avokado
  • 1 sitron
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 rødløk
  • 1 gulrot
  • 300 g babyleaf salat
  • rosépepper
  • flaksalt
Tilberedning
  1. Del laksen opp i tynne skiver og legg på et fat. Skjær løk i meget tynne skiver og spre over lakseskivene.
  2. Fordel over saft fra en presset sitron, 1 ss Hvitvinseddik fra Modena, sukkeret og 4 ss grønn sitronolje
  3. Strø over flaksalt. Dekk fatet med plastfolie og sett i kjøleskap i minimum 2 timer.
  4. Før servering: ta opp lakseskivene av marinaden og la dryppe av.
  5. Del opp avokado i to, ta ut stein og fjern skall.
  6. Del opp i skiver i samme tykkelse som lakseskivene.

Legg en avokadoskive mellom hver lakseskive...

Fordel salatblandingen på 4 tallerkener, legg en halvdel avokado/laks i midten og fordel tynne skiver av rå gulrot rundt (bruk gjerne mandolinjern).


Trø over litt rosépepper og flaksalt. Servér og nyt!