Fastelavnsboller med pistasjkrem eller lemon curd fyll

1 h
6Porsjoner
Medium
Prøv vår fylling med pistasjkrem eller lemon curd for fastelavn.
Alle ingredienser
Kremfyll:


Bolle:

  • 0.5 l melk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær, fersk
  • 0.25 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel
Tilberedning
  1. Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Det er viktig at væsken ikke er for varm for at bollene skal heve seg luftige og fine. (Kan avkjøles raskere om du setter kjelen i kaldt vannbad)

  1. Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Kanskje trenger du litt mer mel for at deigen ikke skal bli løs og klissete. Elt deigen til den er smidig. Deigen skal være god å trille ut og ikke klistre seg til underlaget.
  2. Del opp deigen i ca 40 emner, form til boller og legg dem på bakepapir på stekebrett. La dem heve lunt i 1 time.
  3. Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter. Dette er høy temperatur, så følg med under steketiden så bollene ikke blir for brune. Legg eventuelt bakepapir over bollene de siste par minuttene av steketiden.
  4. Avkjøl de ferdigstekte bollene. Sikt over melis.
  5. Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Legg til 2 ss av enten pistasjkrem eller lemon curd.  Kremen skal være litt fast, men ikke kornet. Del bollen i 2 og legg på kremfyll i midten. Nyt!