Eplesyltetøy med søt hvitvinseddik med eple

50 min
4Porsjoner
Lett
Alle ingredienser
  • 0,75 dl søt hvitvinseddik med eple
  • 8 epler (her er det brukt norske epler)
  • litt over 1/2 sitron
  • 1 1/2 vaniljesukker (eller frøene fra 1/4 vaniljestang)
  • ca 150g sukker
  • 0,75 dl vann
Tilberedning
  1. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del eplene i like store terninger. Jo mindre terningene er, jo fortere koker det og blir ferdig.
  2. Ha epleterningene over i en kjele. Ha sitronsaften over epleterningene og rør.
  3. Ha i sukker, vaniljesukker, hvitvinseddik og vann. Rør godt sammen og kok i ca. 20-30 min til epleterningene er møre. Rør innimellom.  Ønsker du et søtere syltetøy, tilsett mer sukker. Syrlige epler krever mer sukker. Ønsker du et søtere syltetøy, tilsett mere sukker. Det kommer litt an på hva slags epler du bruker. De syrlige eple-slagene krever mere sukker.