Ceviche med Salmalaks

30 min
4Porsjoner
Medium
Ceviche er en av de enkleste og mest velsmakende måtene å tilberede fisk på. Den må ha minst ha ett døgn i fryseren. Salma garanterer for at deres fisk kan spises rå uten frysing på grunn av deres høye krav til kvalitet på råvare.
Alle ingredienser
Pepperrotkrem:
  • 1 1/2 dl rømme
  • 1 ss revet pepperrot
  • salt
  • sitronsaft

Rugchips:
  • 4 løvtynne skiver rugbrød
  • 2 ss solsikkeolje
  • salt

Lett syltet laks:
  • 400 g salmalaks, kuttet i 4 mm tykke skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitron
  • maldonsalt og pepper

Agurk i tynne skiver:
  • 1 agurk
  • 2 ss syltelake (se oppskrift under)

Topping:
  • 1 rødløk
  • 30 g ørretrogn
  • 4 reddiker
  • 1 ss dill

Syltelake:
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 10 hele pepperkorn
  • 1/2 laurbærblad
Tilberedning
  1. Pisk rømmen, ha i pepperrot og smak til med salt og sitronsaft. Sett blandingen i kjøleskap og la den sette seg noen minutter før den serveres.
  2. Stek rugskivene i 2-3 minutter i solsikkeolje på middels varme til de er gylne og sprø. La dem dryppe av på et klede. Dryss på litt havsalt.
  3. Skjær laksen i ca. 1 cm tynne skiver og legg dem på et fat. Mariner fiskeskivene i olivenolje og sitronsaft og dryss over salt og pepper.
  4. Høvle agurken i tynne bånd, mariner den i syltelaken (se under) og anrett den over laksen.
  5. Retten toppes med skiver av rødløk, klikker av ørretrogn, reddik i skiver, og dill.
  6. Avslutt det hele med rugchips og topper av pepperrotkrem.
  7. Kok opp sukker med eddik og vann. Ha i pepperkorn og laurbærblad. La det koke på middels varme i 3-4 minutter. Avkjøl og oppbevar på
  8. glass i kjøleskapet.


Takk til Anita Sletten Hansen for lån av oppskrift.

Sjekk ut matbloggen hennes https://whatscookinganita.wordpress.com/ for flere gode oppskrifter.