Italia

Feudo Disisa Extra Virgin Olivenolje (2022)

• En 100% cerasuola monocultivar olje
• En veldig atypisk duft av fersk tang 
• Ideell for alle som elsker veldig vegetabilske oljer
• En smaksreise til Sicilia
kr 409,00
Item code:
71DIAV500
EAN code:
3547130101308

En atypisk og uforlignelig havsmak!

Disse olivenlundene ligger i provinsen Palermo, tett på de blå bølgene i det Tyrreiske havet. Navnet på eiendommen forteller om landets skjønnhet og fruktbarhet: Disisa kommer fra det arabiske ordet Aziz som betyr fantastik.

Denne kremete og kraftige olivenoljen fremhever « en smak av grønt » og avslører unike havaktige smaker som er veldig karakteristiske for denne sicilianske terroiren. Utmerket til alle tomatbaserte matretter, og den er perfekt til en enkel al dente pastarett eller grillet fisk!

Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Vegetabilsk
Aromatiske toner: Artisjokk, Embruns, Fersk Tang, Agurkskinn, Østers
Oliven: 100% Cerasuola
Land: Italia
Innhøsting dato: 1. okt. 2021
Produsent: Mario Di Lorenzo

Spinatsalat, asparges veloute, marinert ansjos, salvie ravioli, gnocchi, kald agurksuppe.

100% Cerasuola

nutrition

Disisa-eiendommen ligger 400 meter over havet på de bølgende åsene som er typiske for landskapet på landsbygda i Monreale, og strekker seg fra Belice-dalen til Jato-dalen. Di Lorenzo-familien, eiere i nesten 200 år, er kjent for den utmerkede kvaliteten til sine oljer oppnådd gjennom innovasjon og respekt for tradisjon og natur.

Landet er så sjenerøst at det inspirerte til en nydelig fabel: legenden om Disisas skatt. Da Marios forfedre ankom dette området for et århundre siden, søkte de overalt etter denne skatten. Og de fant den til slutt. Skatten ble ikke begravd i jorden slik man først trodde, men skjult i enden av grenene på trærne deres og i hver av fruktene i frukthagene deres. 

Du vil også kanskje like