Italia

Affiorato 2023

  • Primeur olivenolje: frisk og kremet på samme tid
  • Affiorato markerer starten på den nye innhøstingskampanjen
  • Forbrukt nypresset olivenolje forsterker unike smaker og beholder alle sine ernæringsmessige egenskaper.
  • En eksklusiv for Oliviers&Co
  • 100 % Nocellara del Belice, dronningen av italienske oliven
  • En veldig samtykkende olivenolje, gaveide for slutten av året!​
kr 549,00
Item code:
71AFBR01L
EAN code:
3547130102336
Contenance:
1 l

Affiorato er adventsoljen, årets første pressede olje, frisk og kraftig på samme tid.  

Dette er en perfekt balansert ren fruktjuice som alle olivenolje-entusiaster går og venter på. 

 I år igjen har Oliviers & Co valgt ut den beste sicilianske olivengården, OLEIFICIO GERACI, som leverandør av denne smakfulle og sjeldne årgangen. Kvaliteten og smaken er et resultat av kunnskap og tidlig høsting.  

De fortsatt grønne olivenene er håndplukket og presset noen timer etter innhøstingen.  

Affiorato 2023 har aromatiske noter av artisjokk og grønnepler  og forsterket med et snev av fersk mandel.  

En ren fryd: 100% Nocellara del Belice! 

Nypresset Affiorato gir maksimum av antioksidanter og polyfenoler. 

Intensitet:  
Aromatiske Profiler: Vegetabilsk
Aromatiske toner: Artisjokk, Fersk Gress, Grønneple
Oliven: 100 % Nocellara del Belice
Land: Italia
Innhøsting dato: 20. okt. 2022
Produsent: Massimiliano Geraci

Den kan brukes til alle matretter, eller helt enkelt til godt brød med flaksalt. 

 

Perfekt til: Kokte eller rå grønnsaker, fjærfe og stekt kjøtt, sjømat, fersk ost, potetmos, vinterretter som supper eller pastagrateng

Name: Extra virgin olive oil Affiorato
Volume: 1 liter
Origin: Italy
Ingredients: olives: 100% Nocellara del Belice
Storage Conditions: Keep in a cool & dark place.

nutrition

Affiorato, som bokstavelig talt betyr "det som kommer til overflaten", har sitt navn fra en gammel produksjonsprosess brukt i Italia. Oljen var lettere enn vann, den «perlet» seg på overflaten og hadde en ekstra frisk og delikat smak og aroma.

For å produsere denne intense oljen for Oliviers&Co, har Massimiliano Geraci, vært en mangeårig samarbeidspartner, utviklet en egen utvalgsmetode.  

De flotteste delene av olivenlunden blir nøye utvalgt og deretter presses bare de fineste og grønneste Nocellara del Belice-oliven umiddelbart etter høsting.

Som et resultat av tørkesommeren gikk det i år til 8 kg oliven per liter for å produsere denne flotte kremete årgangen.

Høstet og presset på rekordtid, transporteres Affiorato umiddelbart til Frankrike for å bli tappet i Provence for å komme på festbordene så snart som mulig.

Du vil også kanskje like